sklep belno.pl - oryginalne i sprawdzone kosmetyki naturalne najlepszych polskich producentów


sklep belno.pl - oryginalne i sprawdzone kosmetyki naturalne najlepszych polskich producentów


Olej Jojoba nierafinowany Organic - Your Natural Side (50ml)

Dostępność: ostatnie sztuki
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy Darmowa dostawa od 199zł Dodaj do koszyka produkty za minimum 199zł a przesyłkę wyślemy bezpłatnie!
Zamówienia złożone w dni robocze do godz. 10:00, wysyłamy tego samego dnia!
Cena: 31,99 zł 31.99
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Your Natural Side

Opis

 

Naturalny olej jojoba tłoczony na zimno

Olej jojoba zalecany jest do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Posiada lekką konsystencję, dobrze się wchłania i nie zatyka porów skóry.

Olej jojoba ma podobną budowę molekularną i skład do ludzkiego sebum. Co to oznacza? Gdy nakładasz go na twarz, olej jojoba naśladuje i współpracuje z sebum skóry, wyrównując jej strukturę, jednocześnie dodając lub odejmując sebum tam gdzie jest to potrzebne (gdzie jest go zbyt mało lub za dużo).

Sprawdzi się również do cery dojrzałej, cienkiej, łuszczącej się, delikatnej, skłonnej do podrażnień i zaczerwienienia. Jako emolient chroni skórę przed nadmierną utratą wody, odbudowuje płaszcz hydrolipidowy naskórka.

Miejscowe stosowanie oleju pomoże złagodzić suchość, łuszczenie się i swędzenie. Posiada również właściwości regeneracyjne. Chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Przeciwdziała starzeniu się skóry, wpływa pozytywnie na jej gęstość, jędrność i elastyczność.

Dodatkowo olej jojoba dobrze oczyszcza skórę, nawilża ją i odżywia. Może być stosowany do demakijażu np. w metodzie OCM (Oli Cleansing Metod), czyli oczyszczanie za pomocą olei.

Świetnie sprawdzi się również na przetłuszczający się, skłonny do łupieżu skalp głowy. Przyspiesza regenerację mieszków włosowych. Efektywnie pobudza cebulki włosów do ich odbudowy, co przeciwdziała wypadaniu włosów.

olej jojoba

 

składniki główneSkładnik główny:

owoc jojoba

olej jojoba

Olej jojoba to bogate źródło fitosteroli i cennych mikroelementów, w swoim składzie obfituje także sole mineralne (selen, cynk, chrom, miedź, jod).

Witaminy E, A, F działają przeciwstarzeniowo oraz regenerująco. Dodatkowo olej posiada nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe niezbędne do prawidłowego funkcjonowania bariery skórnej.

Olej jojoba zawiera również kwas mirystynowy, który wykazuje działanie przeciwzapalnie. Jego skład chemiczny sprawia, że jest to jeden z bardziej stabilnych olejów.

To, co odróżnia go od innych olejów, to fakt, że właściwie nie jest to olej, ale ester woskowy. Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion jojoba, które zawierają w sobie około 50 - 60% wosku.

 

 

działanie Działanie:

Na skórę:

  • odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry, przez co działa ochronnie i nawilżająco
  • działa przeciwzmarszczkowo i wygładzająco na skórę
  • działa antyoksydacyjnie
  • regeneruje skórę i przyspiesza gojenie ran
  • ujędrnia i poprawia elastyczność skóry
  • zapobiega w powstawaniu rozstępów
  • chroni przed fotostarzeniem i szkodliwym promieniowaniem UV
  • wykazuje działanie przeciwzapalne

 

Na włosy:

  • działa odżywczo i nawilżająco
  • przyspiesza regenerację mieszków włosowych
  • nabłyszcza i ułatwia rozczesywanie włosów
  • przywraca włosom sprężystość, blask i elastyczność

 

 

dla kogoPolecany do:

  • cery zniszczonej potrzebującej regeneracji i odżywienia
  • cery suchej, odwodnionej
  • cery przetłuszczającej się
  • cery dojrzałej, wiotkiej z oznakami starzenia
  • suchych i zniszczonych włosów
  • cienkiej i delikatnej z tendencją do blizn i rozstępów
  • łamliwych i delikatnych paznokci oraz suchych skórek

 

 

olej jojoba profil kwasów tłuszczowych

 

 

sposób użyciaSposób użycia:

jako wzbogacenie kremu lub balsamu

Wymieszaj na dłoni olej z porcją ulubionego kremu lub balsamu tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę okrężnymi ruchami

 

do demakijażu OCM

Czyli olejowe oczyszczanie twarzy. Stężenie oleju z awokado w mieszance powinno wynosić nie więcej niż 20%. Dla cery suchej można zastosować następującą mieszankę.: 20 % oleju z awokado, 40 % oleju rycynowego oraz 40 % oleju jojoba. Nakładamy olejek na suchą lub wilgotną skórę, niewielką ilość mieszanki wmasowujemy w twarz kolistymi ruchami, następnie ściągamy delikatnie olej przy pomocy zwilżonej ciepłą wodą ściereczki lub wacika wielorazowego. Kolejnym krokiem jest oczyszczenie skóry z resztek zanieczyszczeń żelem, pianką lub emulsją oraz na koniec tonizacja np. wodą kwiatową.

 

jako olej do ciała

Zaaplikuj olej bezpośrednio po kąpieli, zwilżona skóra ułatwia jego aplikację oraz wchłanianie.

 

jako olejek do kąpieli

Do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Na skórze, po kąpieli pozostanie cienka, ochronna warstwa oleju, którą możesz wmasować albo zostawić do wchłonięcia.

 

jako olejek do masażu ciała

Nanieś kilka ml oleju bezpośrednio na wybraną partię ciała i wykonaj masaż. Olej możesz łączyć z innymi naturalnymi olejami,np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, aby wzmocnić efekt pielęgnacyjny oraz ulepszyć konsystencję. Delikatny masaż np. brzucha, ud i pośladków może ograniczyć lub zapobiec powstawaniu rozstępów w ciąży.

 

zamiast kremu

Nanieś kilka kropli bezpośrednio na zwilżoną hydrolatem skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo na najbardziej suche miejsca. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubionym serum nawilżającym lub kwasem hialuronowym. W ten sposób dostarczysz skórze więcej odżywczych składników. Olej jako zamiennik kremu polecany jest szczególnie dla cer bardzo suchych i odwodnionych, dla cery tłustej i mieszanej może to być zbyt obciążające.

 

jako maska na skórę głowy

Wmasuj trochę oleju minimum 1 godzinę przed jej umyciem, odżywisz skórę głowy i pobudzisz cebulki do lepszego wzrostu włosów. Możesz także dodać odrobinę ulubionego serum, np. aloesowego, kwasu hialuronowego

 

jako maska na włosy

Najpierw zwilż włosy, możesz też nałożyć pod olej żel aloesowy, hialuronowy lub hydrolat. Następnie nanieś na włosy niedużą ilość oleju na minimum 20-30 min. przed umyciem (taką mieszankę możesz również zostawić na całą noc dla lepszego efektu). Olej najlepiej zmywać za pomocą odżywki, która go zemulguje. Potem należy normalnie umyć włosy szamponem. Dodaj kilka kropli oleju do porcji maski do włosów tuż przed jej użyciem, wymieszaj i zastosuj tak jak zawsze.

 

serum na końcówki włosów

Nałóż odrobinę oleju na same końce umytych włosów (mokrych lub suchych).

 

jako kuracja do zrogowaciałej i szorstkiej skóry

Porcję oleju wmasuj w przesuszoną skórę pięt, łokci lub kolan. Olej z jojoba możesz zastosować także jako maska dla zniszczonych pięt lub suchych dłoni. Przed snem wmasuj swój ulubiony krem lub balsam (dodaj do odrobinę oleju) w skórę pięt/dłoni, a następnie załóż bawełniane skarpetki lub rękawiczki. W ten sposób dogłębnie odżywisz skórę i zapobiegniesz nadmiernej utracie wody z naskórka.

 

jako serum do paznokci i skórek

Wsmaruj kilka kropel oleju z jojoba w paznokcie oraz skórki. Dla wzmocnienia efektu możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.

 

jako odżywka do rzęs i brwi

Rozprowadź niewielką ilość oleju na całej długości rzęs oraz brwi, za pomocą szczoteczki. Uważaj, żeby olej nie dostał się do oka.

 

jako maska do twarzy

Zaaplikuj kilka kropli oleju jojoba do porcji wybranej glinki, następnie dodaj wodą kwiatową oraz serum i mieszaj aż do momentu uzyskania konsystencji pasty. Całość nałóż na twarz na około 15 minut, a następnie zmyj bieżącą wodą. W trakcie zabiegu spryskuj skórę wodą roślinną, w ten sposób nie dopuścisz do całkowitego zaschnięcia maski glinkowej. 

 

 

właściwościWłaściwości:

  • pojemność: 50 ml
  • opakowanie: butelka szklana z pipetą
  • postać: złoty olej o delikatnym orzechowym zapachu
  • przechowuj z dala od źródeł intensywnego światła w temperaturze nie przekraczającej 25 stopni
  • przeciwwskazania: nie stosować w przypadku uczulenia na jakikolwiek ze składników

 

ciekawostkiCiekawostki:

  • Olej wytwarzany jest w wyniku tłoczenia na zimno ziaren krzewu jojoba
  • Jojoba to nieustannie zielony krzew pochodzący z Ameryki Środkowej
  • Z chemicznego punktu widzenia olej jojoba jest charakterystycznym rodzajem płynnego wosku, który dla uproszczenia nazywany jest olejem

 

skład INCISkład INCI:

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (olej jojoba nierafinowany 100%)

Cechy produktu

Wegańskie Tak

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit

Ostatnio dodane oceny sklepu

 

 

 

produkty powiązane Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl