sklep belno.pl - oryginalne i sprawdzone kosmetyki naturalne najlepszych polskich producentów


sklep belno.pl - oryginalne i sprawdzone kosmetyki naturalne najlepszych polskich producentów


Odżywczo - ochronny krem olejowy – See Your Skin (30-55ml)

Dostępność: ostatnie sztuki
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy Darmowa dostawa od 199zł Dodaj do koszyka produkty za minimum 199zł a przesyłkę wyślemy bezpłatnie!
Przesyłki nadajemy w dni robocze w ciągu 24h od momentu zamówienia
Cena: 52,00 zł 52.00



ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.5
Producent: See Your Skin

Opis

 

Krem olejowy do twarzy i ciała

  • Produkt marki See Your Skin (dawniej: si si bee) stworzony z surowców naturalnego pochodzenia.
  • Kosmetyk przeznaczony dla skór bardzo suchych, napiętych i łuszczących się.
  • Jego tłusta konsystencja natychmiast przynosi ulgę tuż po nałożeniu na przesuszony naskórek.
  • Moc składników aktywnych pozyskanych z wielu roślin powoduje, że skóra staje się odżywiona, zregenerowana i nawilżona.
  • Krem posiada właściwości przeciwstarzeniowe dzięki między innymi witaminie E, olejowi z czarnej porzeczki oraz skwalanu.
  • Świetnie odbudowuje płaszcz hydrolipidowy naskórka, za pomocą zawartych w kremie organicznym olejom.
  • Doskonale nadaje się do skór dotkniętych atopią, łuszczycą oraz egzemą, a także doskonale sprawdza się podczas pielęgnacji w trakcie lub po radioterapii.
  • Delikatny orzeszkowy zapach pochodzi z naturalnych surowców użytych w recepturze.
  • Krem olejowy jest w 100% produktem naturalnym. Krem został przebadany mikrobiologicznie i dermatologicznie.
  • Jest hipoalergiczny i można go stosować u dzieci powyżej 3 roku życia.

 

składniki główneSkładniki główne:

olej kokosowy

Składnik o działaniu nawilżającym i wygładzającym. Wspomaga pielęgnację skóry atopowej i dotkniętej łuszczycą – nawilża ją, natłuszcza, zapobiega nadkażeniom bakteryjnym oraz spowalnia utratę wody z naskórka. Dodatkowo łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Wzmacnia barierę lipidową naskórka. Doskonale łagodzi poparzenia słoneczne. Pozyskuje się go z kopry, czyli twardego miąższu orzechów palmy kokosowej, która najpierw zostaje rozgrzana, a potem przepuszczona przez prasę. Substancje aktywne które posiada to: nasycone kwasy tłuszczowe – m.in. laurynowy, palimitynowy, kaprylowy i stearynowy. Zawiera również kwasy nienasycone -oleinowy z grupy Omega-9 i linolowy z grupy Omega-6.

 

wodny wyciąg z kwiatów lawendy

Posiada działanie przeciwzapalne i antyseptyczne, gojące, łagodzące, antybakteryjne. Hamuje rozwój bakterii i grzybów. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Zmniejsza obrzęki i świąd skóry towarzyszący np. w przypadku atopowego zapalenia skóry lub łuszczycy.
Sam zapach lawendowy działa rozluźniająco i uspokajająco.

 

olej ze słodkich migdałów

zawiera triglicerydy kwasu oleinowego, linolowego, palmitynowego oraz witaminę E, fitosterole. Poprawia cyrkulację krwi, działa przeciwstarzeniowo, nawilżająco. Oleju w czystej postaci mogą używać zarówno osoby dorosłe, jak i małe dzieci. Jest delikatny i neutralny, nawet dla skór alergicznych. Zapobiega pojawieniu się rozstępów, dlatego jest szczególnie zalecany kobietom w ciąży, w kuracjach odchudzających. Olej ma bardzo wysokie zdolności jej nawilżania i wygładzania. Zmiękcza i odżywia skórę, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, dobrze współgra ze skórą. Znakomicie pielęgnuje skórę wrażliwą, suchą i bardzo suchą, działa przeciwstarzeniowo.

 

oliwa z oliwek

To naturalny emolient. Odżywia i nawilża skórę, dodatkowo ma właściwości kojące oraz łagodzące. Przywraca skórze miękkość i gładkość. Zmniejsza nadmierne rogowacenie się naskórka oraz stabilizuje pracę gruczołów łojowych, co przyczynia się do zmniejszenia wydzielania sebum. Szczególnie polecana dla cer suchych, atopowych i alergicznych.

 

olej z czarnej porzeczki

Posiada kwasy GLA (alfa linolenowy i gamma linolenowy) i kwasy SDA (stearydynowy, 18:4, n-3, działający przeciwnowotworowo). Działa przeciwzapalnie, kojąco oraz antyalergicznie. Niweluje podrażnienia i zaczerwienienia skóry. Odbudowuje barierę lipidową skóry oraz nawilża i uelastycznia. Wzmacnia naczynia krwionośne. Regeneruje zniszczoną, suchą skórę. Dzięki antyoksydantom (wit. E) oraz fitosterolom. Wykazuje także działanie przeciwstarzeniowe. Świetnie radzi sobie w pielęgnacji skóry dotkniętej AZS, łuszczycą, egzemą lub świerzbiączką. Pozyskiwany jest z owoców krzewu z rodziny agrestowatych, typowego dla klimatu umiarkowanego Europy i Azji. Czarna porzeczka dobrze znana jest także w Polsce. Nierafinowany olej z czarnej porzeczki uzyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion pochodzących z owoców.

 

olej rycynowy

Dobrze natłuszcza skórę i łagodzi podrażnienia. Posiada cenne kwasy tłuszczowe, witaminy A i E oraz kwas rycynolowy. Zmiękcza i nawilża twardą skórę pięt, łokci i kolan, regeneruje małe pęknięcia skóry. Jest substancją otrzymywaną z nasion rącznika pospolitego. Zawiera estry glicerynowe kwasu rycynolowego.

 

olej z pestek śliwek

Odżywia i przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, skutecznie łagodzi podrażnienia i stany zapalne, przyjemnie zmiękcza i wygładza. Przywraca odpowiedni płaszcz hydrolipidowy i chroni przed utratą wody z naskórka. Nadaje kremowi olejowemu migdałowo-marcepanowy, słodkawy zapach. Olej jest pozyskiwany z nasion śliwki domowej Prunus domestica. Ma złoty kolor i piękny marcepanowo-migdałowy zapach. Substancje aktywne, które posiada to: kwas oleinowy, kwas linolowy, witamina E, witaminy B i beta-karoten.

 

olej z pestek arbuza

Stanowi bombę witaminową substancji odżywczych, zawiera kwasy omega 3, omega 6 oraz omega 9. Cechuje go wysoka zawartość aktywnych biologicznie substancji: karoten (prowitamina A), witaminy z grupy B, witamina C i PP (niacyna), a także potas, cynk i selen. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe: kwas palmitynowy , kwas stearynowy, kwas oleinowy , kwas linolenowy. Ma lekką konsystencję. Jest niekomedogenny, czyli nie przyczynia się do zatykania porów skóry i powstawania niedoskonałości. Zawiera dużą ilość antyoksydantów, dzięki temu działa przeciwrodnikowo opóźniając procesy starzenia. Poprawia jędrność i elastyczność skóry. Zmniejsza świąd spowodowany przesuszeniem i dermatozami skóry. Nadaje się świetnie nawet dla najdelikatniejszej skóry niemowląt.

 

olej z nasion słonecznika

Działa nawilżająco, ochronnie. Jest bardzo bogatym źródłem witaminy E. Dzięki zawartości tej witaminy, a także dużych ilości przeciwutleniaczy wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe. Wbrew pozorom - doskonale nadaje się także do cery przetłuszczającej się, trądzikowej ponieważ reguluje wydzielanie sebum. Olej słonecznikowy posiada także właściwości przeciwzapalne, co pomaga w regeneracji wszelkich podrażnień i stanów zapalnych. Zawiera w sobie także fosfolipidy i karoten, które przyczyniają się do dobrej kondycji naskórka.

 

estry jojoby

Odżywiają skórę i nawilżają, a także zmiękczają naskórek. Dobrze współgrają z warstwą wierzchnią skóry, ponieważ wykazują podobieństwo do ludzkiego sebum.

 

olej shea

Odżywia i nawilża skórę. Jest lżejszą frakcją wyciskanego na zimno masła shea. Poprzez oddzielenie frakcji stearynowej (stałej) uzyskano najkorzystniejsze właściwości terapeutyczne do pielęgnacji skóry. Olej bogaty jest w naturalne antyoksydanty i fitosterole. Opóźnia proces starzenia, działa przeciwzapalnie. Zawiera naturalną łagodzącą alantoinę, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i F. Silnie natłuszcza, regeneruje oraz chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych np. wolnych rodników. Wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne i antybakteryjne, więc dobrze sprawdza się dla skór problematycznych, tłustych, trądzikowych. Pobudza krążenie krwi, przyspiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia i oparzenia.

 

witamina E (tokoferol)

Przeciwutleniacz - spowalnia proces starzenia się skóry poprzez wiązanie wolnych rodników. Zmniejsza wrażliwość skóry na promieniowanie UV. Minimalizuje powstawanie i zmniejsza istniejące stany zapalne skóry, łagodzi podrażnienia i dobrze sprawdza się w walce z trądzikiem. Wzmacnia ściany naczyń włosowatych, przez co zapobiega tworzeniu się przebarwień i zmniejsza już istniejące. Należy do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Oznacza to, iż nasz organizm magazynuje ją w tkance tłuszczowej, a nie wydala wraz z wodą (moczem lub potem). Jest także naturalnym składnikiem konserwującym kosmetyki.


wosk słonecznikowy

Ułatwia rozprowadzanie kremu, pozostawia jedwabiście gładkie wykończenie na skórze, zmiękcza i odżywia. Jest emolientem tłustym, ale bardzo delikatnym i lekkim. Pielęgnuje, zapobiega przesuszaniu skóry.

 

wosk z kwiatu czarnej akacji

Działa kojąco, regenerująco i przeciwzapalnie. Posiada działanie natłuszczające, tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę, zmiękcza i wygładza.

 

skwalan

Nawilża poprzez ograniczenie TEWL (utraty wody z naskórka). Szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości i zaliczany jest do lekkich olei. Głównym źródłem skwalanu jest oliwa z oliwek, która zawiera go nawet do 0,7%. Ma właściwości także kojące i przeciwzapalne. Polecany w pielęgnacji cer dojrzałych ze względu na uszczelnianie cementu międzykomórkowego skóry. Ponadto skwalan ma zdolność utrwalania zapachów oraz przyspiesza i wzmacnia transport składników aktywnych w głąb skóry. Może być stosowany przez posiadaczki cer wrażliwych, tłustych i mieszanych.

 

działanie Działanie:

  • regeneracja i odżywienie skóry
  • złagodzenie zaczerwienienia i podrażnienia
  • wygładzenie i zmiękczenie naskórka
  • zapobiega przesuszeniu skóry
  • poprawia ogólną kondycję skóry
  • tworzy delikatny film ochronny (np. dla zabezpieczenia przed niskimi temperaturami i wysuszającym, zimnym wiatrem)

 

dla kogoPolecany dla skór:

  • wrażliwych i delikatnych
  • suchych
  • zmagających się z atopią lub łuszczycą
  • w regeneracji naskórka po radioterapii lub wskutek innych uszkodzeń i podrażnień

 

sposób użyciaSposób użycia:

Nanieś niedużą ilość preparatu na dłonie, a następnie wmasuj kolistymi ruchami w skórę twarzy szyi i dekoltu. Ze względu na jego tłustą i odżywczą konsystencję polecany jest do stosowania wieczorem.

Przed pierwszym użyciem warto wykonać próbę uczuleniową. W tym celu zastosuj niewielką ilość produktu np. na przedramię i obserwuj przez 24h, jeśli skóra w tym miejscu nie będzie podrażniona, zaczerwieniona lub swędząca, zazwyczaj zastosowanie preparatu na resztę ciała będzie bezpieczne.

Przeciwwskazania: nie stosować w przypadku uczulenia na jakikolwiek ze składników

 

właściwościWłaściwości:

  • Masa (do wyboru): 30 ml, 55 ml
  • Opakowanie: szklane
  • Zakrętka (w kolejności procentowego udziału): pulpa drzewna, papier, pokrycie – PVDC (polichlorek winylidenu)
  • Przechowuj z dala od źródeł intensywnego światła w temperaturze nie przekraczającej 25 stopni

 

skład INCISkład INCI:

Coco-Caprylate/Caprate, Cocos Nucifera Oil, Lavandula Angustifolia Flower Water, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Domestica Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Glyceryl Behenate, Glyceryl Stearate, Jojoba Esters, Butyrospermum Parkii Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Wax, Hydrogenated Castor Oil, Squalane, Citrullus Lanatus Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Acacia Decurrens Flower Wax, Polyglycerin-3, Sodium Benzoate, Gluconolactone, Calcium Gluconate.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit

Ostatnio dodane oceny sklepu | pozytywnych komentarzy: 100%

 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl